Đoković dobio maraton protiv Kukuškina, Troicki na potezu

Teniska reprezentacija Srbija izjednačila je u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv Kazahstana na 2:2, pošto je Novak Đoković posle maratonskog meča savladao Mihaila Kukuškina 6:7 (6:8), 7:6 (7:3), 4:6, 6:3, 6:2.

Meč je trajao skoro pet sati (4:57), a najbolji teniser sveta, uz sjajnu podršku sa tribina, uspeo je da slomi otpor upornog Kukuškina, uprkos problemima sa povredom stomačnih mišića na početku četvrtog seta.

U odlučujućem meču, za prolazak u četvrtfinale, sastaće se Viktor Troicki i Alksandar Nedovjesov.

Prvog dana, u petak, Đoković je savladao Nedovjesova 3:0, potom je Kukuškin bio bolji od Troickog, a u subotu je kazahstanski dubl Andrej Golubjev/Nedovjesov, takođe 3:0, bio bolji od Đokovića i Nenada Zimonjića.

Najbolji teniser sveta je posle meča izjavio da je odigrao jedan od fizički i psihički najtežih mečeva u karijeri.

Đoković je posle skoro pet sati velike borbe pobedio sa 3:2 u setovima i izjednačio rezultat u meču Srbije i Kazahstana na 2:2.

„Moj protivnik je odigrao na visokom nivou, na kraju se i on umorio, ali bio je blizu poebde. Da je dobio ne bi bilo nezasluženo. Ja posle trećeg seta nisam znao gde ću, publike me izvukla, oni su mi dali krila, snagu i neverovatan motiv. Sad se nadam da će Viktor da odradi svoj posao“, izjavio je Đoković za RTS posle trijumfa.

Prethodno, Đoković je uzeo mikrofon i zamalio publiku da ostanu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i pomognu Troickom da savlada Aleksandra Nedovjesova i odvede Srbiju u četvrtfinale.

„Molim vas, znam da je ovaj meč trajao pet sati, da ste izgubili glasove, meni ste pomogli, vi ste presudili da se vratim u meč i pobedim. Ostanite uz Viktora i podržite ga da dobijemo meč“, apelovao je Đoković.