Bogdan Obradović nije otkrio kombinaciju koja će u subotu igrati dubl protiv Češke, ali je rekao da je i Novak Đoković u opciji.

Posle prvog dana finala Dejvis kupa u Areni rezultat je 1-1, poen Srbiji doneo je Novak Đoković, a Česima Tomaš Berdih.

„Sastaćemo se i odlučiti ko će igrati dubl. Đoković je takođe u opciji, nije potrošio previše energije u meču sa Štepanekom, pa bi mogao da zaigra sa Zimonjićem. Novak je izuzetan sportista i svi znamo koliko želi pobedu za Srbiju“, izjavio je Obradović.

Prvog dana finala Dejvis kupa u Beogradskoj areni Tomaš Berdih je doneo izjednačenje Češkoj savladavši Dušana Lajovića sa 6:3, 6:4, 6:3, nakon što je Srbija povela pobedom Djokovića nad Radekom Štepanekom (7:5, 6:1, 6:4).

„Naša zajednička vizija je da našoj zemlji donesemo što više titula, Ta vizija živi sa nama svakodnevno i vodi nas ka tom cilju, a kada imate Đokovića, igrača koji želi da da poslednji atom snage za reprezentaciju, onda stvarno nemate previše razloga da brinete“, rekao je Obradović.

On je pohvalio igru Dušana Lajovića, bez obzira na poraz, navodeći da je njegovo izdanje protiv Berdiha značajno „i za njegovu budućnost i za budućnost tima“.

Češki selektor Vladimir Šafaržik nagovestio je da će drugog dana finala Dejvis kupa u Beogradu, u dubl meču nastupiti Berdih i Štepanek.