Francuska je u polufinalnom duelu povela sa 2-1 i umanjila šanse Srbije za plasman u finale jer sada srpski teniseri u oslabljenom sastavu moraju da dobiju dva preostala meča.

Posle prvog dana polufinala Srbija i Francuska imale su nerešen rezultat 1-1 pošto je Dušan Lajović u uzbudljivom meču pobedio Luku Puja 3-1 (6:1, 3:6, 7:6, 7:6).

Laslo Đere je potom poražen od Žoa Vilfrida Conge 3-0 (7:6, 6:3, 6:3).

Da su Francuzi opravdano već unapred upisali sebi bod u dublu postalo je jasno već nakon drugog gema u meču. Francuski par je posle uvodnog „opipavanja pulsa“ zaigrao neverovatno dobro, služio je servis, a realizacija poena je bila izvanredna.

Čak 80 odsto prvog servisa su držali Mau i Erber, a realizacija je bila još i bolja od toga u jednom trenutku 22 od 25 poena dovoljno govore o nadmoći francuskog dubla. Prva dva seta su tako i dobili.

Mau sjajan na servisu, a Erber na forhendu i volejima su publici na tribinama pružili brzinski dobijena prva dva seta, tačno sat vremena i rezultat je bio 6:1, 6:2 za francuski par.

Treći set je počeo slično, protivnici Krajinovića i Zimonjića brzo dolaze do brejka, ali su ovog puta srpski igrači uspeli da zakomplikuju stvar. Proradio je Zimonjićev volej, Krajinović je bio sigurniji na udarcima a srpski igrači su sa 5:2, uspeli da dođu do 5:5, a potom i povedu prvi put u meču sa 6:5.

Erber osvaja naredni servis gem bez ikakvih problema, a u taj brejku je u dva navrata sreća na identičan način poslužila Francuze. Dva puta se odbija od vrha mreže, Krajinović i Zimonjić se ne snalaze i Francuzi zasluženo slave za 2-1 i težak zadatak pred srpskim singl igračima.