Nenad Zimonjić je u jednom danu završio učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 u obe konkurencije.

Prvo je u muškom dublu sa Jankom Tipsarevićem poražen od francuskog dubla Beneto i Gaske sa 2:0 (6:4, 7:6), da bi kasnije u meču miks dubla sa Anom Ivanović bio poražen od indijskog miks dubla Mirza i Paes sa 2:0 (6:2, 6:4).

U muškom dublu, u prvom setu, posle dva početna gema u kojima su viđena dva brejka, nije bilo brejka do 5:4 za Francuze, kada uspevaju na servis Zimonjića da dođ u do tri set lopte, iskoriste prvu i povedu 1:0. Iako su naši momci imali bolje procente ubačenih servisa, jedan slabiji gem napravio je razliku i koštao ih uvodnog seta. Drugi set bio je tesan, do 6:6 oba para drže servis gemove do 6:6, pa je odlučio tajbrejk. Francuzi prave mini brejk odmah na početku 13. gema, a potom i još jedan za konačnih 7:3 i polufinale.

Kasnije, u meču prvog kola miks dubla, nisu Ana i Nenad igrali toliko loše u celom meču, koliko su igrali loše u onim važnim poenima. Ponestajalo im je koncentracije na brejk loptama, pa su nakon razmenjenog brejka do 2:2 u prvom setu, kontrolu preuzeli Indijci i vezali potom šest gemova za 6:2 u prvom i 2:0 u drugom setu. Držali su prednost do kraja i za nešto više od sat vremena prošli u četvrtfinale.