Posle prvog dana meča Dejvis kupa između teniske reprezentacije Srbije i Kazahstana rezultat je nerešen 1:1.

Izjednačujući poen Kazahstanu doneo je Mihail Kukuškin pobedom na Viktorom Troickim sa 7:5, 6:2, 6:4.

Prethodno je Novak Đoković ubedljivo savladao Aleksandra Novjesina 6:1, 6:2, 6:3.

Iako slabije rangiran na ATP listi, Kukuškin je uspeo da napravi iznenađenje i nadigra Troickog posle nešto više od dva i po sata.

Sutra je na programu dubl meč u kojem se od 15 sati sastaju Đokovic/Zimonjić – Golubjev/Kukuškin.

Srpski teniser Viktor Troicki bio je razočaran posle poraza od Kazahstanca Mihaila Kukuškina, poručivši da mu nisu odgovarali uslovi terena.

Kukuškin je protiv Troickog slavio sa 7:5, 6:2, 6:4 i izjednačio rezultat na 1:1 meča Srbije i Kazahstana u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

“Protivnik je bio bolji, pogađao je u važnim trenucima, a pored toga odgovarali su mu uslovi, više nego meni, Teren je nešto sportiji od šljake, to mi ne odgovara, ali nisam igrao onako kako mogu. Ne krivim Savez, ali činjenica je da je podloga stara”, rekao je Troicki na konferenciji za medije.

Troicki je priznao da mu je žao što više publike nije bilo u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

“Đoković zaslužuje svu pažnju Srbije, svi ga volimo i navijamo za njega, ali posle njegovog meča bile su poluprazne tribine. Glasniji su bili Kazahstanci, iako su naši navijači u nekim delovima meča ustajali. Izgleda da 22. teniser sveta nije dovoljno dobar povod za navijanje”, rekao je Troicki, rekavši „da je odigrao očajno“.