Teniski savez Srbije (TSS) imenovao je Nenada Zimonjića za vršioca dužnosti selektora Dejvis kup tima, umesto Bogdana Obradovića, koji je u poslednjih devet godina obavljao tu funkciju.

Proslavljeni srpski teniser i dugogodišnji reprezentativac Nenad Zimonjić novi je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, preneo je beogradski Blic.

„Uzimajući u obzir to da selektoru Dejvis kup reprezentacije Bogdanu Obradoviću 21. januara ističe mandat, Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da za vršioca dužnosti selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije imenuje dugogodišnjeg reprezentativca Nenada Zimonjića. Na istoj sednici je Upravni odbor TSS-a u skladu sa svojim aktima doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije“, navodi se u saopštenju TSS-a.

Zimonjić je i dalje aktivni igrač. Za sada se ne zna koliko dugo će obavljati tu funkciju.

„Verujemo da će se s dolaskom Nenada Zimonjića na čelo Dejvis kup reprezentacije Srbije nastaviti dobra tradicija i da će to biti osveženje u radu s mladim teniserima, kojima iskustvo Nenada Zimonjića kao igrača u Dejvis kupu i na ATP turnirima može da pomogne i podstakne ih da krenu stopama svojih starijih kolega“, navodi se u saopštenju.

TSS je zahvalio Obradoviću „na plodnom i uspešnom“ radu, koji je krunisan 2010. godine, kada je Srbija osvojila Dejvis kup.

„Naša reprezentacija je time ušla u red najuspešnijih teniskih nacija na svetu. Pored tog istorijskog uspeha, selektor Obradović godinama je davao pečat jednom zavidnom kontinuitetu u igri i postignućima Dejvis kup reprezentacije Srbije. Naši teniseri igrali su u polufinalu 2011, a 2013. u finalu. Timska igra i duh koje je Obradović razvio kod igrača davali su kvalitet više individualnom talentu pojedinih tenisera i učinili da se ovo razdoblje zlatnim slovima upiše u istoriju belog sporta u Srbiji“, navodi se u saopštenju TSS-a.

Zimonjić je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije, odigrao je 69 mečeva i ostvario 41 pobedu.

Nenad Zimonjić je već bio selektor-igrač Srbije i Crne Gore 2003. i 2004. godine, a novi selektorski debi će imati protiv Rusije, od 3. do 5. februara, u Nišu.

Zimonjić je rođen 1976. godine i važi za jednog od najboljih dubl igrača u svetu, sa osvojene 53 titule.