Davis Cup selekcija Srbije u press centru Kombank Arene održala je pre-draw konferenciju uoči meča polufinala Svetske grupe 2013. u kome će ugostiti reprezentaciju Kanade. Mečevi između Srbije i Kanade igraće se od 13. do 15. septembra u Beogradskoj Areni. Prvog dan takmičenja igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 16 časova, drugi odmah po završetku prvog. Drugog dana igra se dubl meč sa početkom u 16 časova, dok je za treći dan planirano još dva singla. Prvi singl meč počinje u 14 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Srpski tim u sjajnoj atmosferi izašao je pred sedmu silu gde su izneli viđenje meča, ali i kako teku treninzi i dani uoči samog okršaja sa Kanadom.

„Izuzetno sam zadovoljan početkom priprema. Teren je fantaštično pripremljen i igrači rade punom parom. Vredno smo trenirali do sada i potrudićemo se da i narednim danima bude tako. U dobroj atmosferi dočekujemo Kanadu. Zahvaljujemo se Teniskom savezu Srbije na sjajno odrađenom poslu i uslovima koje su nam omogućili za rad i pripreme“, rekao je selektor Bogdan Obradović.

Reprezentativac Srbije Janko Tipsarević rekao je da mu se povratilo samopuzdanje u igri i dodao da veruje u dobar rezultat protiv Kanade. „Od turnira u Sinsinatiju mnogo se bolje osećam na terenu. Povratilo mi se samopuzdanje i mnogo bolje igram. Od tog turnira zaista vise sebe ulažem i pokazujem da želim pobedu, igram agresivnije. Verujem da ću se tako vratiti u vrh, kao i da će Srbija zabeležiti dobar rezultat protiv Kanade“ – rekao je Tipsarević.