Nenad Zimonjić je danas završio učešće na ovogodišnjem Roland Garrosu ne odbranivši ni jednu od dve titule osvojene prošle godine. U polufinalu muških dublova on i Lodra su poraženi od para Nestor/Mirnji, dok su u finalu miks dublova Ziki i Katarina Srebotnik poraženi od dubla Lispki Delakva sa 2:1.

U polufinalu muškog dubla bolji od srpsko-francuske kombinacije bili su Kanađanin Danijel Nestor i Belorus Maks Mirnji sa 7:6(4), 7:6(5). Zimonjić i Lodra su u oba seta stizali brejk zaostatka, ali su izgubili oba taj-brejka. Protivnici Nestora i Mirnjija u finalu biće Huan Sebastian Kabal i Eduardo Švank.

Prvi set pripao je Mirnjiju i Nestoru posle taj-brejka. Belorus i Kanađanin su us edmom gemu oduzeli servis Ljodri, zatim su bez problema poveli sa 5:3, ali nisu uspeli da dva gema kasnije odserviraju za set. Servis Mirnjija je popustio, rezultat je izjednačen na 5:5, a nakon dva sigurna servis gema ušlo se u taj-brejk koji je počeo veoma neobično. U prvih devet poena viđeno je sedam mini brejkova, četiri su napravili Mirnji i Nestor, a nakon toga je Mirnji odličnim servisima doneo set svom timu (7:4).

Početkom drugog seta Zimonjić i Lodra bili su bliži brejku, ali nisu uspelai da ga naprave, pa su u šestom gemu ponovo na servis Francuza Nestor i Mirnji stigli do brejk prilika. Iskoristili su drugu, poveli su sa 4:2, ali je brejk vraćen već u sledećem gemu. Veliku priliku da prelome set Nenad i Mikael su imali u devetom gemu koji je trajao desetak minuta. Mirnji i Nestor su spasili čak četiri brejk lopte, a prethodna tri gema serveri su rutinski dobili. I u drugom setu odlučivao je taj-brejk u kojem je Nestor ponovo pokazao veliko iskustvo i on i Mirnji su na kraju posle dva tesna seta prošli u finale.

U finalu miks dubla, Australijanka Kejsi Delakva i Skot Lipski iz Sjedinjenih Država su osvojili titulu pobedivši Srebotnik i Zimonjića sa 2:1 po setovima 7:6 (8:6), 4:6, 10:7, posle jednog sata i 28 minuta igre.

U prvom setu vodila se veoma neizvesna borba, oba tima su imala po dva brejka, ali su u Delakva i Lipski bili bolji u taj-brejku. Zimonjić i Srebotnikova su uzvratili u narednom setu, i sa dva brejka, u odnosu na jedan australijsko-američkog para su izjednačili u setovima. Ipak, Delakva i Lipski su u odlučujućem setu, koji se igra do deset poena, bili bolji i došli su do titule.