Nenad Zimonjić i Mikael Lodra, nakon izgubljenog prvog seta, podigli su nivo svoje igre i, naročito u trećem setu, deklasirali su američki par. Ovo je veliki uspeh za srpskog tenisera koji se prethodno plasirao i u polufinale mešovitog dubla u paru sa slovenkom Srebotnik. Konačan rezultat, 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 6:1.

Da ovaj dan i ne bude toliko loš kada je srpski učinak srpskih tenisera na Rolan Garosu pobrinuo se Nenad Zimonjić koji se u paru sa Francuzom Mikaelom Lodrom plasirao u polufinale u dubl konkurenciji nakon furioznog drugog i trećeg seta.

Prvi set nije doneo igru kakvu je sigurno priželjkivao srpsko-francuski par. Pri rezultatu 2:2, viđen je i prvi brejk nakon čega su Lipski i Ram osvojili sve gemove do kraja.

Drugi set su Zimonjić i Ljodra otvorili daleko sigurnije i agresivnije što im je bilo dovoljno da povedu sa 3:0. Do kraja nije viđen nijedan brejk pa je set završen rezultatom 6:3.

Treći set je doneo potpunu dominaciju u igri Lodre i Zimonjića. U prva tri gema nije bilo brejka ali od tog trenutka, pri rezultatu 2:1, srpsko-francuski par osvaja svaki gem i potpuno zasluženo odlazi u polufinale.

Zimonjiću će to biti drugo polufinale na ovom Rolan Garosu jer se već plasirao među četiri najbolja para u kategoriji mešovitog dubla igrajući sa Katarinom Srebotnik.

Zimonjić i Lodra će se u borbi za finale sastati sa pobednicima meča koji igraju švedsko-rumunski par Robert Lindštet-Horija Takau i belorusko-kanadski dubl Maks Mirni-Danijel Nestor.