Dejvis kup reprezentacija Srbije posle prva dva dana obezbedila je plasman u polufinale, a Španci su danas uspeli da osvoje jedini poen u ovom susretu.

Poslednjeg dana na terenu se pojavio i Nenad Zimonjić, prvi put posle četiri godine u singl mečevima. Poražen je, ali i pored toga ima pozitivan skor od 13 pobeda i 10 poraza.

Albert Ramos-Vinjolas savladao je Nenada Zimonjića u poslednjem meču rezutlatom 2:0, po setovima 6:2, 6:1 nakon 46 minuta. Srpski selektor je uspeo da osvoji samo dva gema u kojima je servirao, ali je uspeo da napravi i jedan brejk u finišu prvog seta.

Zanimljivo je da je van tog gema uspeo da osvoji samo tri poena u prvom i tri u drugom setu u gemovima u kojima je servirao 24. igrač sveta.

Pre ovog meča na teren u hali „Aleksandar Nikolić“ izašli su Dušan Lajović i Đaume Munar, a pobedu je ostvario srpski teniser koji je nakon jednog sata i 52 minuta igre slavio posle preokreta 2:1, po setovima 2:6, 6:1, 6:4.

Lajović je u trećem setu imao brejk prednosti sve do osmog gema, kada mu je mladi Španac oduzeo servis i izjednačio na 4:4. Međutim već u sledećem gemu Lajović je napravio novi brejk i bez problema priveo meč kraju.