Srbija u Belgiji na startu Davis Cupa

Teniska reprezentacija Srbije igraće u prvom kolu Svetske grupe naredne godine protiv Belgije, odlučeno je žrebom u Londonu.

Dueli prvog kola su na programu od prvog do trećeg februara naredne godine, a naša selekcija će gostovati Belgijancima.

U ostalim duelima prve runde sastaju se Kanada – Španija, Italija – Hrvatska, SAD – Brazil, Francuska – Izrael, Argentina – Nemačka, Kazahstan – Austrija i Švajcarska – Češka.

Belgija je inače do Svetske grupe stigla pobedivši u plej-ofu Švedsku sa 5:0 na svom terenu. starosedeocima Stivu Darsisu i Olivijeu Rohusu pridružio se ove godine veoma taleentovani David Gofan koji je protiv Šveđana ostvario dve pobede u singlu.

Poslednji put naša selekcija je igrala protiv Belgije 2005. godine kada su na terenima Gemaksa gosti slavili sa 3:2 a odlučujuću pobedu ostvario je Fligen protiv tada 18-godišnjeg Đokovića.

Ukoliko savlada prvu prepreku, našu selekciju bi u četvrtfinalu čekao bolji iz duela SAD – Brazil, a nakon toga u eventualnom polufinalu Španija, Hrvatska ili Italija.

Mečevi četvrtfinala igraju se od 5. do 7. aprila, polufinale je na programu od 13. do 15. septembra, a finale od 15. do 17. novembra.