Teniska reprezentacija Srbije na korak je od plasmana u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa pošto u meču prvog kola vodi u Kraljevu protiv selekcije Hrvatske sa 2:0.

Drugi poen Srbiji doneo je Viktor Troicki savladavši posle preokreta Bornu Ćorića sa 3:2 u setovima – 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Troicki je na spektakularan način doveo Srbiju na prag četvrtfinala, jer se posle izgubljena dva seta i sjajne igre hrvatskog tinejdžera činilo da gostujući tim ima u ruci izjednačenje. Ćorić je zaista imponovao prikazanim tenisom, bio je u velikom zaletu, međutim, iskusniji Troicki nije posustajao, korak po korak hvatao je odgovarajući ritam i uspeo da nametne inicijativu.

Agresivnijim pristupom srpski teniser stabilizovao je igru, protivnik je bio na sve većim iskušenjima, a kada je Troicki brejkom u četvrtom setu poveo sa 3:2 Ćorićeva kola krenula su sasvim nizbrdo, a njegova situacija dodatno je pogoršana zbog problema sa povredom noge.

U odlučujućem petom setu hrvatski teniser nije imao nikakvih rešenja da zaustavi zahuktalog protivnika. Troicki je delovao sigurno i odlučno, nošen podrškom sa tribina potpuno je gospodario terenom i nizom uspešnih gemova napravio veliki preokret za blistavu pobedu nakon tri sata igre.