Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra osvojili su treću titulu ove sezone pošto su u finalu ATP turnira u Pekingu u uzbudljivom finalu Zimonjić i Lodra pobedili su švedsko-rumunski par, Robert Linšted/Hori Tekau u dva seta, a svaki set je igran do taj brejka. Meč je trajao 109 minuta igre, a po setovima je bilo 7:6 (7:2), 7:6 (7:4).

Pre titule u Pekingu Zimonjić i Ljodra bili su najbolji na turnirima u Vašingtonu (gde su pobeđeni isti protivnici kao i danas) i Montrealu (u finalu pobeđena braća Brajan), avgusta ove godine.

Oni su odličan tim,“ izjavio je Zimonjić, „serviraju odlično i izuzetno jako, i nikada nije jednostavno igrati protiv njih. Danas smo igrali zaista veoma dobro, naročito u taj-brejkovima i u najvažnijim poenima, što je vrlo važno. Zaista sam vrlo zadovoljan našom današnjom igrom, jer naravno, veoma je važno kada se finala igraju na najvišem mogućem nivou.

Mi igramo sve bolje bolje iz nedelje u nedelju. Napredujemo i uigravamo se konstantno sa jasnim ciljem da našu zajedničku igru dižemo na sve viši nivo. Nadam se samo da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama do kraja sezone, i naravno u sledećoj.