Nenad Zimonjić je u četvrtak u Madridu postao član kluba pobednika 600 mečeva kada je sa partnerom Danijelom Nestorom porazio prošlogodišnje finaliste, dubl Peja/Soareš sa 7-6 i 6-4 u setovima.

Tridesetsedmogodišnji Srbin je devetnaesti igrač kome je ovo pošlo za reketom, a ako povrati titulu ove nedelje u Madridu, mogao bi podeliti sedamnaesto mesto sa Brajanom Gotfridom. Na samom vrhu liste nalazi se Danijel Nestor sa 936 pobeda. Zimonjić i Nestor su uzeli trofej u Madridu 2009. godine i posle ponovnog okupljanja jure svoju drugu titulu, stigavši do finala pre dve nedelje u Barseloni. U Madridu im, kao šestim nosiocima na putu do finala stoji „Kolumbijska sila,“ Huan Sebastijan Kabal i Robert Fara, koji su izbacili Kevina Andersona i Jirgena Melcera za sat i 41 minut igre nadajući se svom šestom finalu ove godine.

 

Nestor/Zimonjic Uncovered

 

Prvi nosioci i petostruki šampioni Bob i Majk Brajan preživeli su neprijatan susret sa duom Rože/Teko i uspeli da ostanu neporaženi već 22 meča zaredom, još od februarskog finala u Memfisu. Igraju za svoju šestu titulu u redu dok su timski osvojili 98, a Majk individualno čak 100.