Nenad Zimonjić završio je nastup na Mastersu u Madridu. On i Majkl Lodra poraženi su od španske kombinacije Marsel Granoljers i Mark Lopes u dva seta – 6:4, 6:4.

Dominacija Španaca bila je očigledna i po tome što srpsko-francuski par nije stvorio niti jednu brejk loptu. U sledećem meču njihovi rivali će biti Robert Lindstet i Orija Tekau, koji su pobedili Čermaka i Polašeka u tri seta.

Posle ravnopravnog početka Španci su dominaciju preuzeli u trećem servis gemu srpsko-francuskog dubla i do kraja je nisu ispustili.

„Teško je komentarisati formu na ovakvom terenu. Bilo je mnogo loših odskoka, izuzetno je klizavo. Oni su se bolje snašli, imali malo više sreće i na kraju je rezultiralo našim porazom“, istakao je Zimonjić koji je takođe imao kritike za plavu šljaku.

„Ovi tereni inače nisu bili poznati prethodnih godina po kvalitetu, ali bar nisu bili klizavi što je ove godine slučaj“, dodao je srpski teniser.

Za razliku od prethodnih sezona ova se može nazvati katastrofalnom za Zimonjića.

„Ništa specijalno se ne dešava. Imali smo nekoliko pehova, u Indijan Velsu nam organizatori nisu izašli u susret jer su ga duplirali kada nije trebalo i igrao je bukvalno svaki dan u Australiji, četiri dana zaredom. Mislim da je samo pitanje vremena kada ćemo zaigrati. Nadam se da ćemo dobro igrati u Rimu i tako u dobrom raspoloženju dočekati Rolan Garos“.

Loša forma i slabi rezultati poklopili su se sa promenom partnera, pa se postavlja pitanje da li je razmišljao za novu promenu?

„Ne, nisam o tome razmišljao. Kažem vam, pitanje je trenutka kada će nam krenuti i potrebno je i malo sreće“, zaključio je Zimonjić.