Zimonjić eliminisan u dublu

Nenad Zimonjić i Radek Štepanek nisu speli da se plasiraju u četvrtfinale Vimbldona u konkurenciji parova.

Srpsko-češki tandem poražen je od drugih nosilaca Boba i Majka Brajana iz SAD sa 2:3 u setovima (5:7, 7:6 (10), 4:6, 6:3, 3:6).

U prvom setu Brajani su prvi došli do brejka, Zimonjić i Štepanek su uzvratili istom merom. Američki dubl iskoristio je dekoncentraciju srpsko-češkog para i brejkom u 12. gemu prigrabio prvi set.

U drugom delu igre viđena je je najineizvesnija borba. U taj brejku su se smenjivale set lopte na obe strane. Zimonjić i Štepanek su iskoristili petu priliku loptu i izjednačili rezultat na 1:1 u setovima.

Presudan trenutak u trećem setu dogodio se pri rezultatu 2:2 kada su braća Brajan oduzeli servis srpskom teniseru sa nulom i potom rutinskom igrom priveli ovaj set kraju.

Sličan scenario viđen je u i u četvrtom setu samo što su uloge promenjene. Zimonjić i Štepanek su odigrali maestralno sredinom seta, oduzeli servis protivnicima i izjednačili na 2:2.

Početak petog seta bio je koban za srpsko-češki par. Braća Brajan su napravili brejk, poveli sa 3:0, a Zimonjić i Štepanek nisu smogli snage da naprave preokret, pa je žestoko odmeravanje snaga završeno posle tri časa i sedam minuta igre u korist dubla iz SAD.