Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Majkl Lodra osvojili su ATP turnir serije 500 u Bazelu, u konkurenciji parova.

Srpsko-francuska kombinacija je svom osmom finalu ove godine savladali bivšeg Zimonjićevog partnera Kanađanina Danijela Nestora i Belorusa Maksa Mirnjeg sa 6:4, 7:5, posle 75 minuta igre.

Zimonjić i Lodra su nastavili sa odličnom formom u drugom delu godine pošto su osvojili četvrti turnir, posle Vašingtona, Montreala i Pekinga.

Zimonjić i Lodra su dobro otvorili meč, rano napravili brejk te poveli sa 2:0. Rivali su im uzvratili brejkom, ali je srpsko-francuska kombinacija i pored očajnog drugog servisa (38%) napravila još jedan te dobila prvi set 6:4.

Mnogo bolje su servirali Srbin i Francuz u drugom setu, a čim im se ukazala šansa za brejk iskoristili su je i takođe poveli 2:0. Zimonjić i Lodra su servirali za meč pri rezultatu 5:4, ali su dopustili rivalima da naprave prvi brejk u drugom setu i izjednače na 5:5.

Međutim, Zimonjić i njegov partner odmah prave ribrejk, a potom ne greše ponovo na svoj servis, koriste prvu meč lopt i sa 7:5 dobijaju drugi set i osvajaju titulu u Švajcarskoj.

Ovom pobedom revanširali su se Nestoru i Mirnjijem za poraz u finalu turnira u Šangaju.