Zimonjić i Nestor ponovo zajedno!

Kanadski teniser Danijel Nestor saopštio je na turniru u Beču da će u 2014. godini obnoviti dubl saradnju sa Nenadom Zimonjićem.

Nestor je istakao da bila velika nepravda ukoliko se ta, skoro pa, legendarna dubl kombinacija ponovo ne sastane, kao i da će on i Ziki videti da li još uvek imaju recept za velike uspehe.

„Videćemo kako će ići. U dublovima ništa nije za stalno, ali obojica smo se složili da bi bila velika nepravda da više nikada ne igramo zajedno s obzirom na rezultate koje smo imali tokom trogodišnje saradnje. Obojica želimo da vidimo da li još uvek posedujemo magiju“, rekao je Nestor.

Momak rođen u Beogradu nije zadovoljan igrama u godini za nama, ali je naveo da se nada boljim igrama do kraja sezone.

„Bila je ovo zaista frutrirajuća sezona. Ali, bilo je i nakon dobrih partija. Rang lista je odraz igara, nisam bio dovoljno dobar. Sezona se uskoro završava, želim samo ostatak da odigram dobro, a potom ću da uživam do početka naredne godine“, naglasio je Nestor.

Posle završnog mastersa u Londonu 2010. godine, Zimonjić i Nestor su nakon dva uzastopno osvojena Vimbldona i trijumfa na Rolan Garosa prekinuli saradnju, dok je Kanađanin posle rastanka imao zapaženije rezultate.

Nenad je posle saradnje sa Nestorom igrao sa Žilijanom Benetoom, Robertom Linštedom i Mikaelom Lodrom, ali nije uspeo ponovo da slavi na Gren slemu.

Zimonjić je završio učešće na turniru u Valensiji već u prvom kolu dubla sa Žilijenom Benetoom – od njih je bolji bio tandem Marej – Pirs sa 6:3, 6:2.