Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić sutra će se vratiti na teren pošto će u dubl konkurenciji zaigrati na turniru u Sofiji.

Zimonjić će u paru sa Hrvatom Mateom Pavićem igrati po prvi put nakon operacije oba kuka i tako će postati prvi teniser koji se našao na terenu sa dva veštačka kuka.

– Biću prvi teniser koji će igrati na vrhunskom nivou posle operacije oba kuka i zamene oba kuka. To je velika razlika od operacije koju je imao Endi Mari. Moja operacija je totalna zamena kuka. S druge strane, u pitanju su oba kuka – rekao je Zimonjić, a preneo ,,Sportski žurnal”.

Međutim, zbog duge pauze, Nenad Zimonjić će na većim turnirima moći da zaigra samo uz pomoć ,,vajld karda”.

– Igram sa Pavićem, posle nemam ništa dogovoreno. Zaštitni rejting mi je na 98. mestu, biće mi dosta teško da upadnem na turnire. Isključivo sa vajld kartama ću moći da učestvujem na serijama 500 i mastersima 1.000. Na gren slemovima i seriji 250 ću moći samo sa partnerom iz prvih 40. Sa nestrpljenjem očekujem početak meča. Igramo u sredu protiv Indijaca Bopane i Šarana koji su nedavno osvojiili turnir u Puneu. U dobroj su formi. Imam dobrog partnera i nadam se da ću odigrati na dobrom nivou i da ću doći da prve pobede sa dva veštačka kuka – objasnio je Zimonjić.

Srpsko-hrvatski par bi sutra oko 11 sati trebalo da odigra svoj meč protiv Bopane i Šarana.