Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Nenad Zimonjić, nije iznenađen odlukom Novaka Đokovića da narednog vikenda igra za nacionalni tim. On je istakao da je sada trenutak da cela reprezentacija pomogne našem najboljem igraču da se vrati u pobednički kolosek.

Baš kao i u prvom kolu protiv Rusije, Novak Đoković će biti u sastavu srpske reprezentacije za četvrtfinalni duel Dejvis kupa protiv Španije, koji je na programu narednog vikenda u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”.

– Kada smo pričali na početku godine, rekao je da postoji velika šansa da igra svaki meč u Dejvis kupu, ako bude zdrav. Nisam bio iznenađen kada mi je potvrdio da će biti u timu protiv Španaca. Morao je da preskoči Majami, ali je ovde došao spreman – rekao je o Novaku selektor našeg tima Nenad Zimonjić.

Đoković ne beleži dobre rezultate u dosadašnjem toku sezone, a Zimonjić u ovom okupljanju vidi priliku da se drugom teniseru sveta pomogne.

– Navikli smo da je uvek u onoj najboljoj formi. Ali, sada je trenutak kada bi svi trebalo da mu pomognemo da se vrati tamo gde mu je mesto. A to je pozicija broj jedan. Niko od nas trenutno nije u punoj snazi, ali toliko puta smo nakupili pozitivne energije u reprezentaciji i posle na turnirima igrali mnogo bolje.

Pomoć se očekuje i od navijača.

– Publika nas nosi na leđima, dostižemo neki nivo igre koji možda nije realan za nas u tom trenutku. Zato je ovo idealna prilika i za Novaka i za ceo tim. Takođe, navijači imaju retku šansu da uživaju u kvalitetnim duelima igrača iz vrha, jer više nemamo ni ATP turnir, ni čelendžer. Nadam se da ćemo svi uživati i kroz tri pobede protiv Španaca dobiti dozu samopouzdanja koja nam je svima potrebna – zaključio je selektor.